קורנפלד נ' הום סנטר (עשה זאת בעצמך) בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון |
6522-10-13
4.2.2014 |
|
בפני : יעל בלכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ליאור קורנפלד |
: הום סנטר (עשה זאת בעצמך) בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
התובע רכש מהנתבעת שולחן גינה מזכוכית ביום 1/4/12. זהו שולחן נפתח שיש לו תוספת זכוכית שמצויה בתחתית המשטח העליון של השולחן. לטענת התובע, בחלוף מספר חודשים, בתחילת חודש ינואר 2012, התנפצה הזכוכית של התוספת בעת שהשולחן היה סגור, ללא סיבה נראית לעין ומבלי שחפץ כלשהו נגע בשולחן. הכל נגד עיניו של התובע.
התובע פנה לנתבעת על מנת לקבל את כספו חזרה. משנדחתה דרישתו, הגיש תביעה לפיצוי בסך של 4,500 ₪ (2,000 ₪ מחיר השולחן, 2,000 ₪ עוגמת נפש ו- 500 ₪ הוצאות משפט).
לטענת הנתבעת, יש לדחות את התביעה. מדובר בשולחן מאיכות טובה ששירת את התובע במשך כ- 8 חודשים ללא פגם וניזוק כתוצאה מרשלנותו של התובע שלא הקפיד לשמור עליו מפני נזקים חיצוניים. האפשרות שהשולחן קיבל מכה מחפץ או אדם בחצר מסתברת הרבה יותר מהאפשרות שהזכוכית הייתה פגומה.
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בכל החומר שהוגש לתיק בית המשפט, אני מקבלת את התביעה בחלקה.
גרסתו של התובע לפיה הנזק נגרם אל מול עיניו ללא מגע יד אדם או חפץ, נאמנה עליי ולא נסתרה. הנתבעת טענה בעלמא כי מדובר במוצר באיכות טובה ולא הציגה כל פרטים ומידע ביחס למוצר, אפיוני המוצר, התאמה לשימוש בחצר לרבות עמידות לפגעי מזג האוויר, בדיקות בטיחות שעבר וכיוצ"ב. עוד יש לזכור כי התנפצה התוספת (כשהשולחן סגור) ולא המשטח העליון של השולחן. והכל, כאשר עברו כ- 8 חודשים בלבד מאז נרכש השולחן, שנמכר לתובע כשולחן-חוץ. כלל הנסיבות כאמור מלמד שהאפשרות המסתברת ביותר מן הנסיבות היא שהזכוכית התנפצה בשל פגם בייצור או לחלופין, משום שהשולחן לא התאים לייעודו כשולחן-חוץ כפי שנמכר לתובע, והתובע עמד בנטל המוטל עליו להוכיח את תביעתו.
לא מצאתי לנכון לפסוק פיצוי בגין עוגמת נפש בשים לב לכך שהתובע עשה שימוש בשולחן במשך כ- 8 חודשים.
נוכח האמור, אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 2,000 ₪ (מחיר השולחן) בצירוף החזר הוצאות אגרה בסך של 50 ₪ ובתוספת הוצאות משפט בסך של 350 ₪. הסכומים הנ"ל, בסך כולל של 2,400 ₪, ישולמו לתובע בתוך 30 ימים מהמסירה, שאם לא כן ישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי- מרכז- לוד בתוך 15 ימים.
המזכירות תדוור לצדדים בדואר רשום
ניתן היום, ד' אדר תשע"ד, 04 פברואר 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|